(BOOK DIRECT = BEST PRICE)
TRAŽI
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Promo code

Rezerviraj online

PROVJERI CIJENE (BOOK DIRECT = BEST PRICE)
Rezerviraj
(BOOK DIRECT = BEST PRICE)
TRAŽI
  • Instant potvrda
  • 100% Sigurno
  • Plati u hotelu
Promo code

O Braču

Brač je najprostraniji otok Dalmacije, površine 394 km2, širine oko 12 km i dužine oko 40 km. Poput golema broda, otok Brač se smjestio u slikovitom arhipelagu između otoka Hvara i grada Splita.

Vidova gora, čarobni vidici otoka Brača

U modrom moru danju se izmjenjuju odsjaji surih litica planina Mosor i Biokovo, a noću odsjaji ribarskih svjećarica kad isplove u mrak na ribolov.

Ustremljeni izdanak otoka Brača je Vidova gora, čiji vrh od 780 metara nadmorske visine čini tu goru najvišom na jadranskom otočju.
Pogled s Vidove gore pruža svečani i veseli obzor na suncem obasjano lice mora, valovima razigranu planinsku kosu Makarskog primorja te iznad svega apoteozu sunca. Nepredvidive igre svjetlosti rađaju fascinantnim prizorima poput idilične visoravni na kojoj pasu stada ovaca.

Preporučujemo izlet na Vidovu goru.

Brač je otok za odmor i zdravlje, za san i sanjarenje.

Kulturno nasljeđe

Civilizacija otoka Brača obilježena je stoljetnom tradicijom koja svjedoči rimskom uzgoju poljoprivrednih dobra, renesansnom graditeljstvu čiji su se umjetnici inspirirali otočnim krajolikom i estetikom. I vaš dolazak ovamo na jug, prožet opojnim mirisom sredozemne vegetacije, na otok kulturnog dobra, bit će put u pravi doživljaj.

Brački kamen

Još od antičkih vremena u bračkim se kamenolomima vadio kamen kojim su se gradile znamenite građevine, a najpoznatija u okolici je Dioklecijanova carska palača u Splitu. Rimljani su tijekom svoje vladavine na otoku podizali gospodarske kuće, tijeske za grožđe i masline, lokve (pojilišta za stada) i pristaništa. Među znamenitim ostacima starih Rimljana nađena su dva velika rimska mauzoleja i mnogo razasutih pretkršćanskih i starokršćanskih sarkofaga. 
Saznajte više...

Srednjovjekovne crkvice

Otok Brač sadrži i do 30% sačuvanih crkvica u Dalmaciji.
Od ranoromaničkih bazilika nastalih na području nekadašnjih rimskih gospodarstava pa do srednjovjekovnih bračkih crkvica skromnih dimenzija nastala su naselja, svako sa svojom pričom o nastanku, razvoju i uključivanju u ritam suvremenosti.
Saznajte više...

Ugodna klima

Klima na Bolu i Braču je tipična Mediteranska klima - obilježena karakterističnim dugim, sparnim i sušnim ljetima te kratkim kišovitim zimama.

Tijekom ljeta vjetrovi nisu tako hladni, a važno je spomenuti osvježavajući popodnevni i večernji maestral s mora te večernji burin - ugodno osvježenje s bračkih brda.

Sunčani dani u godini

Ako odlučite svoj odmor provesti na Braču, možete biti sigurni na nekoliko od 134 dana vedrog neba i 2600 sunčanih sati.

Temperatura mora

Prosječne temperature mora su vrlo ugodne, a tijekom ljetnih mjeseci kreću se oko 24 °C.

Hotel Borak je odlična baza za istraživanje otoka Brača - svakako pregledajte naše posebne ponude i budite naš gost. Za više informacija i rezervacije dostupni smo na +385 1 3844 288 ili na mail reservations@bluesunhotels.com
JAMSTVO NAJBOLJE CIJENE

Rezervacijski centar

Bluesun hotels & resorts
vrh stranice

Odaberite broj gostiju

- +
- +

Osobe od 14 i više godina smatraju se odraslima.